Cea mai sexy sportivă din lotul României de la Rio este o botoşăneancă

andreea arsine4Mai sunt puține zile și încep Jocurile Olimpice de la Rio, unde delegația României ne reprezintă cu mândrie iar noi așteptă cu nerăbdare ca sportivii noștri să facă o figură frumoasă în Brazilia!

Puțini sunt cei care știu că noi avem la Rio una dintre cele mai frumoase sportive ale momentului! Este vorba de atleta Andreea Arsine (27 de ani), care s-a calificat la Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro după ce a realizat baremul în cursa de 20 kilometri marş de la Podebrady (Cehia), pe care terminat-o cu timpul de o oră, 35 de minute şi 47 de secunde.

Andreea Arsine a început să practice atletismul la Botoșani la vârsta de 10 ani, dar a renunțat la sportul de performanță la 21 de ani. S-a reapucat după cinci ani, în 2014.

„Tata m-a dus la atletism și m-am îndrăgostit din prima de proba de marș. Antrenoarea de la LPF Botoșani i-a zis că sunt potrivită pentru marș, andreea arsinedeoarece eram micuță. Acum am 1,59 metri. După trei luni am ieșit campioană națională și am realizat record național la categoria mea de vârstă. Am fost multiplă campioană națională și balcanică, dar m-am retras din cauza lipsei de condiții”, a explicat Andreea

like facebook„20 de km marș înseamnă un purgatoriu atletic. La el se încumetă Andreea Arsine, o tânără biciuită de destin, exemplu de dăruire sportivă și căreia i se potrivește de minune fotografia alături de Vinicius, mascota Jocurilor de la Rio. Ani de zile a practicat atletismul în orașul natal Botoșani, îndrumată de tatăl său, un fost boxer andreea arsine3jpgtrecut Dincolo parcă prea devreme. A câștigat câteva găleți cu medalii, dar cum sportul nostru e siluit la greu de birocrați nepricepuți, de turme de nesimțiți și de lipsă de viziune, nimeni nu s-a găsit să o susțină material. Vai mama ei de organizare, vai de strategia noastră, trăiască bataia de joc și ipocrizia, omagiul pe care viciul il aduce virtuții! Așa se pierd multe talente, așa a renunțat și Andreea. Dar nu s-a resemnat fata noastră. Cinci ani a fost poștăriță, la Botoșani, apoi la București, a participat la curse de amatori din plăcere. Muncă prost plătită, strâns din dinți, lacrimi și o promisiune făcută sieși în memoria tatălui: in toamna lui 2014 a revenit, legitimată fiind la CS Universitatea Galați. Ca să se întrețină predă ore de fitness. Andreea crede în visul ei, care e Tokio 2020, dar eu spun că poate mult și la Rio2016. Miss Olimpica, fata superbă, sa fii sănătoasă pe 17 august. Atunci va fi cursa vieții tale!”, a scriss despre ea jurnalistul Dorin Chioţea.

Sursa: Evz.ro

andreea arsine5andreea arsine2jpgandreea arsine1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *