Președintele CJ propune mandat de patru ani pentru directorii instituțiilor de cultură. Vezi motivul!

costica macaleti 1Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a propus ca mandatul managerilor instituțiilor de cultură din subordinea CJ să fie de patru și nu trei ani cum a fost până acum, exact ca a președintelui. El motivează că având un contract de trei ani, un manager de instituție poate să fie îndepărtat mai greu de pe post de către noua conducere a Consiliului Județean în cazul în care nu are rezultate.

like facebookAm propus să fie mandat de patru ani, pentru că după aia ies discuții. M-am uitat în contractele de management al managerilor și își pun tot felul de condiții: nu poți să te atingi de el, nici să-i spui că ceva nu-i în regulă că te pune să-i plătești salariul. Contractul să fie pe patru ani, iar noua conducere a CJ, dacă constată că treburile nu merg cum trebuie, să poată să spună că i s-a terminat mandatul”, a spus Macaleți.

Propunerea a fost votată de consilierii județeni.

 

3 thoughts on “Președintele CJ propune mandat de patru ani pentru directorii instituțiilor de cultură. Vezi motivul!

  1. Vai,vai,vai! Domnule Macaleti, nu am nimic cu nici unul dintre managerii institutiilor de cultura, insa legislatia din acest domeniu este una speciala tocmai pentru faptul ca fiecare presedinte de CJ sau primar isi puneau acolitii lor( ai partidelor care cistigau alegerile), in contrast cu nevoia ( necesitatea) ca fiecare instittutie de acest gen sa faca progrese vizibile. Contractul-cadru este stabilit prin lege si nu poate fi modificat de nimeni pina la terminarea mandatului, daca respectivul manager isi indeplineste angajamentele stipulate prin contract. Ca urmare, presedintele sau primarul nu ar putea sa spuna cind vrea el ca ,, acel contract si-a incetat valabilitatea”. Daca managerul nu-si indeplineste obligatiunile, atunci acesta poate fi indepartat cu prilejul prezentarii si analizei raportului anual de activitate. Cu privire la lungimea mandatului, eu cred ca termenul corect era de 5 ani – maximum prevazut de lege – pentru ca la o institutie de cultura , ca si in administratie – unele proiecte culturale se intind pe mai multi ani si doar atunci poti sa-ti seama daca un manager cultural este bun sau nu. Concluzia: termenul de 4 ani are tot un caracter absolut politic si nu are nici o legatura cu realitatea. Sa fim seriosi!

  2. pt cei cu centrale de apartament, atentionare, O explozie a avut loc, luni seara, la un bloc din cartierul rezidențial Copou din Iași, soldată cu decesul a două persoane, rănirea altor cinci, precum și cu pagube materiale importante.

    Deflagrația s-a produs cel mai probabil din cauza unor acumulări de gaze, iar cele mai afectate locuințe ale blocului C2, situat pe strada Văscăuțeanu, sunt cele situate la parter, avarii serioase suferind și locuințele aflate la etajele superioare.

    Viceprimarul municipiului Iași, Gabriel Harabagiu, a declarat că peretele exterior al blocului a fost aruncat în stradă, plafonul de la etajul unu a ajuns la parter, iar cel de la parter la subsol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *