Botoșănenii își pot deconta investigațiile la cel mai performant Computer Tomograf

computer tomograf2Cel mai performant Computer Tomograf din Botoșani, deținut de clinica Lux Ro, a intrat în contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Astfel, botoșănenii își pot deconta investigațiile la CT și beneficiază de programări într-un timp relativ scurt. Aparatul este fabricat în 2015 în Germania şi are o capacitate între 20 şi 30 de pacienţi pe zi.

Interpretarea rezultatelor în cadrul Lux Ro este făcută de şase medici, pregătiţi în Iaşi sau în afara ţării. La o examinare CT se generează de la câteva sute până la câteva mii de imagini şi trebuie ca medicii să studieze fiecare imagine în parte pentru un diagnostic mai aproape de adevăr.
În funcţie de complexitatea lor, rezultatele pot fi oferite în mai puțin 48 de ore după examinare.
computer tomograf1Pacienţii interesaţi de această procedură pot intra pe site-ul www.lux-ro.ro. Pentru programări se pot adresa la telefoanele 0231 535453 sau Mobil: 0729 931116, 0746 031712
Computer tomografia combina tehnologia razelor X cu o procesare computerizata avansata pentru a recreea imagini detaliate ale organelor interne.

like facebookExaminarea CT este rapida, confortabila, nedureroasa, pacientul va sta culcat pe spate, nemiscat, pe masa ce va avansa in interiorul si in afara aparatului de scanare. Tehnologia avansata permite vizualizarea cu acuratete a oaselor, organelor interne, vaselor de sange. Secţiunile se fac la diferite nivele cum ar cerebral, cervical, toracic, abdomen, pelvis, membre inferioare şi superioare.

De obicei se face o examinare nativă, care in functie de patologia pacientului trebuie completată cu un timp arterial, timp venos prin injectare de substanţă de contrast.
Beneficiile Tomografiei Computerizate:
-ofera detalii anatomice excelente ale organelor si tesuturilor;
-este nedureroasa, neinvaziva;
-este rapida, si in caz de traumatisme, poate salva viata pacientului prin acurateatea diagnosticului;
-stabileste in multe situatii necesitatea unui tratament chirurgical;
-poate fi utila in ghidarea unor proceduri interventionale
– ghidează operaţia chirurgicală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *