Primăria Botoșani vrea să ia împrumut de la BERD pentru modernizarea unor străzi

lucrari reparatii victorieiMunicipalitatea intenționează să facă un împrumut la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru a moderniza mai multe străzi. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat că a avut o discuției cu reprezentanții BERD în ceea ce privește posibilitatea unei finanțări pentru reabilitarea unor străzi din municipiu care nu au mai fost modernizate. El a menționat că deocamdată nu știe suma care ar putea fi luată de la bancă, însă împrumutul va fi făcut în condiții avantajoase.

like facebookNe vom canaliza activitatea în acești patru ani exact pentru a intra pe străzile nemodernizate, având norocul că profităm de programul pe POS Mediu prin care am introdus mare parte din ele în etapa I de apă și canalizare. Astea sunt premizele unui oraș modern in sec XXI, să aibă toate utilitățile. Ne vom stabili în acest an prioritățile pentru străzile nemodernizate, prioritățile vin de la un studiu de trafic, să vedem care sunt cele mai folosite, care fac legătura cu două străzi nemodernizate, spre exemplul strada Vâlcelei”, a spus Flutur.

Edilul municipiului a menționat că pentru alte patru străzi din Botoșani, prinse în programul de finanțare al Ministerului Dezvoltării de cîțiva ani, vor fi alocate fonduri.  Este vorba de străzile Crinilor, Alexandru cel Bun, Iuliu Maniu şi Drumul Tătarilor.

Nu avem bani pentru modernizarea acestor străzi și nu avem proiecte făcute pentru așa ceva. În afară de acest program, nu ne rămîne decât cele patru străzi pe catre le-am introdus pe Ordonanța 28, unde nu s-a mai întâmplat nimic. Am depus la Ministerul Dezvoltării documentațiile necesare pentru cele patru străzi, ni s-a confirmat că suntem listă”, a adăugat Flutur.

Gradul de îndatorare al municipiului Botoșani este de 17,8%.

One thought on “Primăria Botoșani vrea să ia împrumut de la BERD pentru modernizarea unor străzi

  1. Pe Dr Tatarilor trebue mai intai sa fie dati inapoi cei care au intrat cu cate 4,5,6,7,m in strada si dupa aceea sa se modernizeze strada.Acum arata ca un drum de tara dar la latimea care oare initial s ar putea face un bulevard .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *