La ce facultăţi au intrat copiii VIP-urilor de Botoşani!

admitere la facultateVIP-urile botoşănene îşi trimit ordraslele la studii în străinătate după ce au absolvit 12 clase în România. Scăpaţi de emoţiile bacalauteatului copii personalităţilor din Botoşani au optat în special pentru facultăţi din afara ţării. Marea Britanie a fost preferată, dar şi SUA. Au fost şi excepţii, unii preferând universităţile din Iaşi sau Bucureşti.

Spre exemplu fiica omului de afaceri Viorel Dănuţă ce controlează restaurantul Tex a ajuns la o facultate în SUA. Laura Dănuţă va studia la Embry-Riddle Aeronautical University după ce a obţinut în prelabil la examenul de bacalaureat 9,23.

Raluca Parfenov, fiica omului de afaceri Petrică Parfenov acţionar la Elsaco, a intrat la Birmingham City University din Marea Britanie. Acest a obţinut la bacalaureat 8,86.

Andreea Conţac, fiica omului de afaceri Liviu Conţac, a intrat la Southampton University din Marea Britanie după ce iniţial a obţinut 9,13 la bacalaureat.

Otilia Nica, fiica Terezei Nica, a intrat la Facultatea de Medicină la Bucureşti. Fiica fostului candidat la primăria municipiului a obţinut 9,71 la bacalaureat.

Tibi Sorescu, fiul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Gheorghe Sorescu, a intrat la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi din Iaşi. El a fost admis pe bază de dosar, fiind printre primii în ierarhia mediilor, graţie notei finale de 9,38 la admitere.

like facebookDavid Răzvan Smochină, fiul fostului preşedinte al secţiei comerciale de la Tribunalul Botoşani David Smochină, a fost admis la Medicină Dentară la Iaşi.

Fiul directorului de la Registrul Auto Român, Doru Tomac, a picat la Facultatea de Medicină de la Cluj. Alexandru Tomac, care obţinuse 9,5 la bacalaureat, a picat cu nota 7,22, în condiţiile în care ultima notă de admitere la buget a fost 7,83, iar la cu taxă 7,6. În schimb, el s-a înscris la Inginerie mecanică la Cluj, fiind admis printre primii.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *