Macaleți, ales vicepreședinte al ADI Euronest

costica macaleti euronestJoi, 29 iulie, a avut loc la Iași, ședința extraordinară de constituire a noilor organe de conducere ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Euronest.

In cadrul ședinței, Maricel Popa, președinte al Consiliului Județean Iași- a fost ales în funcția de președinte al A.D.I. Euronest iar  Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean Botoșani, a fost ales vicepreședinte al ADI Euronest.

like facebookPe parcursul ședinței a fost prezentată o informare privind proiectele ce vor fi depuse de ADI Euronest, precum și evenimentele ce vor fi organizate până la sfârșitul anului 2016.

Astfel, vor fi avute în vedere intervenții destinate unor comunități marginalizate din Regiune –POCU 2014-2020, 4.2 Dezvoltare Locală Integrată în comunitățile marginalizate, sprijin pentru investiții ale companiilor de IT în vederea accesării de fonduri europene și creării de locuri de muncă în județele membre – 50 de companii din 6 județe, organizarea unui eveniment destinat start-up-urilor (Start-up și Spin-off, POC 2014-2020), precum și crearea unui drum al vinului care să propună pachete integrate de servicii turistice, cu implicarea cramelor și podgoriilor din Regiune, a agențiilor de turism și a locațiilor de cazare interesate.

Următoarea ședință va avea loc la mijlocul lunii octombrie, la Vaslui.

A.D.I. EURONEST a fost înființată în 2008, Consiliul Județean Botoșani fiind membru fondator, alături de celelalte consilii județene din Regiune: Iași, Bacău, Neamț, Suceava și Vaslui.

Până în prezent, prin A.D.I. EURONEST au fost atrase peste 22 de milioane de euro pentru investiții în infrastructura pentru situații de urgență, dezvoltarea și actualizarea programelor de studii de licență și master destinate TIC de la universitățile din Regiune, subvenționarea de stagii de practică ale studenților la companii de profil, promovarea oportunităților de investiții, derularea de proiecte de cercetare industrială comune între companii și universități pentru dezvoltarea de soluții și tehnologii cu aplicabilitate în economie, potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Botoșani.

 

 

One thought on “Macaleți, ales vicepreședinte al ADI Euronest

  1. Vai , dar voi intreceti deja masura. Luati bani si pentru prostia asta ???? Ea nu este o prostie insa dupa voi asta iese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *