Braconieri prinși de jandarmi pe acumularea Bucecea

braconieri peste jandarmiPatru plase monofilament interzise de lege, în lungime totală de 160 de metri, precum și 12 kilograme de puiet de pește din diferite specii au descoperit jandarmii botoșăneni într-o barcă gonflabilă, cu ajutorul căreia doi tineri braconau pe acumularea Bucecea.

like facebookTinerii au fost depistați de jandarmi în urma unei acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, executată în dimineața zilei de 27 iulie, în cooperare cu lucrători ai Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv Botoşani.

Cei doi tineri din județul Suceava au fost observați de oamenii legii în jurul orei 05.00, în timp ce ridicau în barcă plasele monofilament în care se afla prins peștele.

Deoarece peștele era viu, a fost posibilă reintroducerea acestuia în apă, iar plasele și barca au fost ridicate în vederea confiscării.

Jandarmii le-au întocmit celor doi braconieri actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,tentativă de furt” și ,,deținere și folosire de plase monofilament”.

De asemenea, jandarmii i-au aplicat unui alt pescar, de această dată la undiță, o sancțiune contravențională pentru nerespectarea legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura, respectiv ,, pescuitul recreativ/sportiv al oricăror specii de peşte şi de alte vieţuitoare acvatice vii efectuat fără permis în habitatele piscicole naturale”.

Începând cu data de 9 iunie, pescuitul este deschis la toate speciile, dar cu condiţia deţinerii permisului de pescuit, nerespectarea prevederii legale atrăgând sancţionarea contravenţională cu amendă de la 300 lei la 600 de lei.

Cu aceeaşi amendă poate fi sancţionat  şi pescuitul recreativ/sportiv al resurselor acvatice vii sub dimensiunile legale, precum şi neprezentarea permisului, licenţei sau autorizaţiei atunci când acestea sunt solicitate de către persoanele împuternicite să constate acest gen de fapte.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *