Polițiști de frontieră acuzaţi de abuz pentru sechestrarea unei maşini

nissan navara - Politia de frontiera BotosaniPoliţiştii de frontieră din Botoşani, care au sechestrat o maşină, sunt acuzaţi de proprietar de abuz în serviciu, acesta spunând că maşina a fost verificată de mai multe ori de poliţişti şi procurori, însă nu s-au găsit nereguli. Totul a început în anul 2013, când F.M. a cumpărat maşina, un Nissan Navara, care a fost luată în leasing de la un bărbat din Focşani.

Maşina era înmatriculată în Franţa şi s-a achitat leasingul devenind proprietatea exclusivă a botoşăneanului. Un an mai târziu vechiul proprietar a reclamat la poliţie că i s-a furat maşina, iar Nissan-ul a fost sechestrat de poliţie. S-au derulat cercetări, maşina fiind între timp înmatriculată în România, fără însă a se descoperi vreo neregulă.

document nissanProcurorii au închis, în iunie 2015, dosarul cu soluţie de clasare. Maşina a fost returnată proprietarului, însă, luni, a fost sechestrată din nou, de această dată de poliţiştii de frontieră. Soţia proprietarului, ce scosese maşina a vânzare, a fost sunată de un posibil cumpărător să se întâlnească pentru a vedea maşina. Au stabilit ca punct de întâlnire parcarea Kaufland, însă când a ajuns acolo au întâmpinat-o poliţiştii cu trupele speciale.

Un pasager a fost trimis acasă, iar femeia şi un prieten de-al ei au fost puşi să îi urmărească pe poliţişti până la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră. Acolo maşina a fost percheziţionată şi din nou sechestrată. Poliţiştii au spus că figurează ca fiind furată din Franţa, din 16 iunie 2016.

” Este ceva absurd. A fost verificată de atâtea ori. Am ordonanţă de clasare de la procurori. Cum să fie furată din iunie în Franţa când maşina nu a părăsit teritoriul ţării?. Nu mi s-a prezentat nici un mandat de percheziţie, iar când am chemat avocata i s-a spus că nu mai pot da explicaţii pentru că li s-a terminat programul. Ei tot căutau numerele de Franţa, însă le-am spus că sunt cele vechi, acum are numere de România şi a fost verificată la RAR înainte de a le pune. Voi face plângere pentru abuz”, a spus femeia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *