Terenuri agricole devastate de mistreți. Prefectul județului: Situația a devenit deosebit de periculoasă

turma de porci mistreti1Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a solicitat o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor şi ai Gărzii Forestiere, după ce s-au primit semnale din mai multe comune ale județului privind distrugerea culturilor agricole de porcii mistreți. El spune că probleme au fost semnalate din comunele Pomârla, Hilișeu, Hudești, dar și din Cristești, Leorda.

like facebookSituația a devenit deosebit de periculoasă. Am făcut un apel public către primari în ședința de Colegiu prefectural să participe la ședința din 4 august, unde vor fi invitați proprietarii și administratorii fondului de vânătoare, precum și cei care administrează fondul cinegetic din județul Botoșani. Vom solicita modificarea legii, pentru că legea este deocamdată în favoarea administratorilor fondului de vânătoare și în defavoarea cetățenilor”, a spus Nechifor.

Prefectul va cere totodată administratorilor fondurilor de vânătoare să ia măsuri pentru limitarea pagubelor făcute de mistreţi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *