Vezi ce spune șeful IPJ despre siguranța în școlile botoșănene!

Costel Gitlan- sef IPJ BotosaniNoul șef al Inspectoratului de Poliție Județean, Costel Gîtlan, susține că la nivelul unităților de învățământ din județul Botoșani nu există o infracționalitate gravă, respectiv infracțiuni de șantaj, de violuri, de trafic sau consum de substanțe interzise, infracțiuni sesizate și constatate de trafic de minori și de prostituție ori proxenetism. De asemenea, susține șeful IPJ, nu sunt înregistrate infracțiuni informatice.

like facebookSunt unități școlare unde au fost înregistrate astfel de fapte penale, unde au fost implicați elevi, dascăli sau personal care are tangență cu mediul școlar: îngrijitori, oameni de serviciu. Majoritatea infracțiunilor o reprezintă lovirile sau alte violențe, care se datorează unor conflicte spontane între elevii din cadrul școlilor”, a menționat șeful IPJ Botoșani.

Gîtlan susține că, combaterea absenteismul școlar reprezintă o prioritate a poliției. De asemenea, unitățile de învățământ unde au fost constatate infracțiuni vor fi monitorizate de polițiști.

Ca o concluzie, consider că activitatea în școlile din județul Botoșani se desfășoară în condiții de siguranță, cu mici excepții. Școala reprezintă un etalon pentru societatea din Botoșani”, a adăugat Gîtlan.

Șeful IPJ a vorbit, luni, despre infracționalitatea din zona școlilor din Botoșani în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *