Campania de colectare de fonduri pentru pompierul maratonist, deschisă oficial în Colegiul prefectural. Cine sunt primii donatori!

Costica Macaleti si Iulian RotariuCampania de colectare de fonduri pentru pompierul maratonist a sensibilizat o parte din autoritățile județului Botoșani. După ce prefectul Dan Nechifor a anunțat, luni, deschiderea oficială a campaniei în cadrul Colegiului prefectural, președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a anunțat că va contribui cu 500 lei. Ironic, șeful CJ a spus că licitația este deschisă, făcând aluzie și la directorii de deconcentrate să îl ajute pe Iulian Rotariu, care se pregăteşte de Ultramaratonul „Atacama Crossiing 2016”, ce va avea loc în luna octombrie în Deşertul Atacama din Chile.

La sfârșitul ședinței, primarul comunei Pomârla, Dumitru Chelariu, a anunțat că finanțează și el acțiunea cu 600 lei,. iar președintele Asociației Comunelor Botoșani, Romică Magopeț, a anunțat că asociația va sponsoriza cu 5000 lei participarea botoșăneanului la această competiție.

Costica Macaleti, Dumitru Chelariu si Iulian RotariuAdmir sportul, admir oamenii care au aceste rezultate. Cu precizarea că dacă vine în primii zece, băutura cu care va celebra este asigurată mine. Dacă nu, oricum de mândrim cu această mare performanță pe care ai realizat-o pentru județul nostru”, i-a spus primarul comunei Pomârla pompierului.

like facebookPentru a se putea înscrie şi pentru a avea asigurate toate cele necesare, campionul botoșănean are nevoie de un buget minim în valoare de 3.300 de euro şi 3.700 de dolari americani. Aceasta pentru că taxa de înscriere, pe care trebuie s-o plătească până pe 15 august este de 3.700 de dolari americani, în timp ce transportul, echipamentul şi necesarul de subzistenţă în cele 8 zile de deşert se ridică la peste 3.300 de euro.

Mulțumesc tuturor celor care încearcă să-mi dea posibilitatea să ajung la următoarea competiție. Mă simt onorat să pot vedea că lucrurile încep să prindă contur. Mă încurajează, onorează și responsabilizează în același timp susținerea președintelui Consiliului Județean”, a spus Iulian Rotariu.

Competiția se va desfășura între 2 și 9 octombrie. Pentru colectarea acestor fonduri prefectul Dan Nechifor a lansat o campanie  adresată tuturor botoşănenilor ce doresc să-şi susţină campionul care va alerga şi de această data în spirit caritabil – pentru sprijinul Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism din Botoşani.

Pompierul maratonist Iulian Rotariu a deschis două conturi în care să se poată face donaţiile, acestea fiind  RO30BTRLEURCRT0357479301 – pentru euro şi RO80BTRLRONCRT0357479301 – pentru lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *