Flutur, dezamăgit că fosta administrație nu a lăsat niciun proiect gata pentru a obține fonduri europene

Catalin FluturPrimarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, susține că anul acesta se deschid noi axe de finanțare europeană, însă la această dată nu există niciun proiect de la fosta administrație care să fie depus pentru finanțare. Asta în condițiile în care, spune Flutur, fondurile pentru 2014-2020 sunt mai puține iar concurența va fi acerbă.

like facebookAșteptările mele sunt întrecute de viziunea negativă pe care am avut-o vizavi de proiectele europene. În momentul de față nu avem nimic gata și nu avem nici bani ca să putem să dezvoltăm documentații ca eventual să intrăm într-o competiție de a obține fonduri. Am identificat o sumă pe care am putea să o prindem acum pentru producerea de documentații, pentru că dacă nu avem documentații cu care să intrăm în competiție, nu o să avem nici proiecte europene. Singurul lucru bun care s-a întâmplat în toată povestea asta este şi întârzierea de la Guvern în ceea ce priveşte elaborarea ghidurilor. Dacă totul mergea normal, unde eram noi? Acum trebuie să găsim surse pentru a face documentaţii”, a menționat Flutur.

Primarul municipiului Botoșani spune că nici măcar proiectul privind modernizarea transportului public local nu este finalizat. Ovidiu Portariuc a spus înainte de părăsi Primăria Botoșani că i-a lăsat drept moștenire noului primar zece proiecte pe care să le continue.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *