O adolescentă din Botoşani, admisă la King’s College din Londra

adina macovei- botosaniO adolescentă din Botoşani a fost admisă, recent, la prestigioasa universitate King’s College din Londra.

Este vorba de Adina Macovei, absolventa a Colegiului National A.T. Laurian din Botoşani, care a fost acceptata la instituţia care ocupă locul 16 in lume în clasamentul universităţilor (conform clasamentului QS International world rankings).

Adina este singura absolventa din Botosani acceptata la aceasta universitate. Procesul de aplicare a inceput inca din noiembrie 2015, în clasa a XII-a, cu pregatirea actelor necesare aplicarii, termenul limita pentru depunerea acestora fiind 15 ianuarie 2016.

like facebookNu a fost deloc usor, cerintele fiind foarte ridicate, dar Adina le-a facut fata si a obtinut media 9,7 la bacalaureat, cu note de 10 la Matematica, 10 la Biologie si 9,1 la lb. Romana.

adina macovei- 1A ales Londra pentru ca parintii ei locuiesc acolo de cativa ani. Ea a locuit în ţară alături de bunica ei, care a încurajat-o în permanenţă.

Adina va studia la King’s College „Filozofie, politică și economie” din toamna acestui an si doreste sa se reintoarca in tara la finalizarea studiilor pentru a schimba ceva in bine in Romania, unde este foarte implicata in mai multe asociatii si proiecte.

One thought on “O adolescentă din Botoşani, admisă la King’s College din Londra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *