Sfaturi de la poliţişti pentru proprietarii de biciclete

bicicleta furataPoliţiştii atrag atenţia proprietarilor de biciclete că sezonul cald aduce şi multe furturi.

like facebook Oamenii legii spun că furturile sunt favorizate de parcarea pe timpul nopţii în locuri neamenajate, în spaţii neasigurate sau lăsarea vehicului nesupravegheat sau asigurat pentru perioade mari de timp, în parcări sau zone adiacente complexurilor comerciale.

Poliţişti oferă următoarele sfaturi:

Montaţi un sistem de siguranţă pe perioada în care nu este posibilă supravegherea vizuală a vehiculului;
• În cazul în care părăsiţi domiciliul o perioadă mai mare de timp, rugaţi un membru al familiei, o rudă apropiată sau o persoană de încredere să verifice locul de păstrare şi sistemul de asigurare al bunului;
• Nu achiziţionaţi asemenea bunuri de la persoane care nu prezintă încredere. Din cumpărător de bună credinţă, puteţi deveni parte vătămată!
• Solicitaţi documente de provenienţă pentru bunul cumpărat (factură, bon fiscal, contract de vânzare cumpărare) şi certificate de garanţie în care să fie menţionate datele de identificare: seria de fabricaţie, culoare, model, eventual dotări suplimentare.
• Păstraţi în siguranţă a documente de provenienţă şi eventual o fotografie a vehiculului (inclusiv cu locul de amplasare a seriei de identificare).
• Reţineţi sau aplicaţi eventuale semne particulare. Acestea pot conduce la identificarea mai uşoară a bunului, în cazul unui furt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *