Apă nepotabilă în șapte localități din județul Botoșani. Vezi atenționarea primită de la Direcția Afacerilor Europene!

prefect dan nechiforDirecția Afacerilor Europene din cadrul Ministerul Afacerilor Interne a transmis o atenționare către Instituția Prefectului cu privire la posibilele amenzi pe care ar putea să le primească statul român din cauza apei nepotabile din mai multe localități din județul Botoșani. Prefectul Dan Nechifor spune că prin adresa trimisă pe 14 iulie se arată că  apa din șapte localități din județ, respectiv  Săveni, Dumeni, Șendriceni, Mitoc, Hlipiceni, Păltiniș și Viișoara nu respectă parametrii de potabilitate și oxidabilitate.

like facebookPentru că apa potabilă nu respectă parametrii de calitate există iminența declanșării procedurilor de infringement și a consecințelor financiare ce pot să apară ca urmare a acestui lucru. Am informat localitățile, consiliile locale din aceste localități precum și societatea Nova Apaserv cu privire la acest aspect și la iminența declanșării procedurii de infringement. Suntem obligați să colectăm datele cu situația la zi a acestei probleme pe care o vom transmite din șase în șase luni, începând cu 1 august 2016 la Direcția Generală a Afacerilor Europene din cadrul MAI”, a spus prefectul Nechifor.

Investiția privind racordarea localitățile din zona Săveni la  noua sursă de alimentare din Prut trebuia finalizată la 31 decembrie 2015 . De partea cealaltă. președintele CJ, Costică Macaleți, spune că investiția la Săveni va fi gata în august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *