Inspectoratul Școlar a cerut fonduri de la Ministerul Dezvoltării pentru școlile din județ care nu au autorizații de funcționare

mihaela hunca 001Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au solicitat sprijinul Ministerului Dezvoltării pentru a asigura finanțări acelor comunități locale care nu au bani pentru modernizarea grupurilor sanitare din școli, în vederea obținerii autorizațiilor sanitare de funcționare.

like facebookMihaela Huncă, inspector general al IȘJ, susține că 40% din școlile din județul Botoșani nu au autorizații sanitare, iar unele primării nu dispun de fonduri pentru modernizarea punctelor sanitare și pentru racordarea acestora la apă curentă.

Vom colabora cu autoritățile locale și naționale pentru a asigura condiții optime de desfășurare a procesului instructiv-educativ. Vor fi unități de învățământ care vor primi finanțare de la Ministerul Dezvoltării și vor putea să-și rezolve această problemă. Banii vor fi pentru amenajarea grupurilor sanitare, pentru apă curentă”, a spus Huncă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *