Diferențe de notare mai mari de un punct și jumătate la aproape 20 de lucrări la bacalaureat

elevi bacalaureatDiferențe mari de notare între nota inițială și cea de după contestații și la examenul de Bacalaureat. Potrivit unei situații prezentate de Inspectoratul Școlar Județean, în cazul a 20 de lucrări au fost creșteri mai mari de 1,5 puncte în urma contestațiilor. Mihaela Huncă, inspector general al IȘJ, a declarat că în județul Botoșani au fost depuse 907 contestații la bac, din care 436 au fost admise și 471 respinse. Din cele admise, 362 au fost creșteri și 70 de scăderi.

like facebookDe altfel, și un profesor de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” sesizează gafele de la corectură.

Nu pot să nu mă întreb, văzând unele diferențe mari între nota inițială și cea de după contestații, cum Dumnezeu au corectat unii colegi la prima mână, scăzând mult mediile elevilor noștri?”, scrie profesorul Daniel Botezatu pe pagina sa de facebook.

Reprezentanții IȘJ spun că pentru perioada următoare se vor intensifica activitățile de pregătire cu elevii și activitățile de consiliere cu părinții elevilor, însă se va face și o analiză a rezultatelor pe fiecare unitate în parte.

Procentul de promovabilitate de 74,16% situează județul Botoșani pe locul opt, un loc merituos și un loc care ne obligă pentru anul viitor să întreprindem toate măsurile și să ne menținem acolo unde ne-am câștigat locul. Obiectivul pentru anul viitor va fi să avem mai multe unități de învățământ care să aibă procent de promovare de 100% și când ne propunem acest obiectiv avem în vedere și mediile cu care se intră la admitere în anumite unități de învățământ liceal”, a spus Mihaela Huncă, inspector general al IȘJ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *