Atelier de artă fotografică la Ipotești

ipotestiFotografi din mai multe județe ale țării vor fi prezenți la finalul acestei săptămâni la Ipotești,  în cadrul unui atelier de artă fotografică organizat de Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu.

like facebookScopul organizării unui atelier foto cu tema Căutându-l pe Eminescu este acela de a acumula un material fotografic inspirat de viața și opera lui Mihai Eminescu, având ca principală sursă de explorare fotografică, satul Ipotești, casa părintească , bisericile din apropiere și alte locuri din zonă apropiate copilului și tânărului Eminescu, reflectate mai târziu în opera sa.

Ne dorim ca cele mai inspirate fotografii să se regăsească într-un catalog al ediției şi să realizăm o expoziție cu același titlu care să rămână în patrimoniul Memorialului Ipotești.

Programul atelierului include prezentări și sesiuni foto coordonate în acest an de Andrei Baciu, artist fotograf consacrat (profesor la Măgurele – Prahova) și Sergiu Manolache, autorul unei foarte documentate monografii a comunei Mihai Eminescu (profesor la școala din Ipotești).

Atelierul se va desfășura în perioada 14-17 iulie 2016.

Și-au anunțat participarea fotografi din Botoșani, Iași și Brașov.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *