FOTO! Grevă de o zi la Primăria Botoșani. Funcționarii au întrerupt activitatea

greva functionari primaria botosani 1Angajaţii Primăriei Botoşani au întrerupt lucrul, miercuri, și au ieșit să protesteze în fața instituției. Ei sunt nemulțumiți de salariile mici pe care le au. Paul Vieru, liderul Sindicatului Liber al Salariaților din Administrația Publică Locală, spune că 35% din activitate va fi asigurată pe timpul protestului. Vor fi soluționate urgențele la Direcția de Taxe și Impozite, Stare Civilă.

like facebookVrem un salariu care să ne asigure existența normală. Am colegi care lucrează pe bani foarte puțin, în condițiile în au responsabilitate mare, lucrează cu fonduri europene, cu bani publici. Toată lumea îndreaptă asupra banului public, a fondurilor, europene, La bani puțini, muncă multă., Dorim un salariu decent”, a spus liderul de sindicat.

Sindicaliștii cer majorarea salariilor de baza ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală cu 25 %, acordarea voucherelor de vacanţă și acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală – acolo unde resursele bugetare permit acest lucru.

În cazul în care doleanțele nu vor fi rezolvate, funcționarii din administrația publică vor intra în grevă generală din 19 iulie.

greva primaria botosani

greva primaria botosani 1

greva functionari primaria botosani

 

One thought on “FOTO! Grevă de o zi la Primăria Botoșani. Funcționarii au întrerupt activitatea

  1. Nivelul de salarizare din Primării și Direcțiile acestora a rămas în urmă cu cel puțin 15 ani, în condițiile în care personalul cu studii superioare câștigă net între 900- 1400 lei și atât fără nici un fel spor, tichete de masă sau mult promisele vouchere de vacanță.
    Dacă cineva, oricine ar fi, consideră că acestea sunt salariile pe care la merită angajații din administrație, îi invităm să muncească în locul nostru, noi nu mai putem suporta atâta umilință și nu mai putem face față cheltuielilor zilnice cu praful de pe tobă câștigat aici.
    Dacă Guvernul, alături de alți colegi bugetari, care au venituri semnificativ mai mari, consideră că salariile noastre actuale sunt suficiente, solicităm în mod ferm ca și veniturile acestora să fie aduse la același nivel, și apoi mai discutăm….
    Așa că, majorarea asta cu 25% nu va rezolva în nici un fel situația actuală a veniturilor.
    Am fost neândreptățiți în fiecare zi, puțin câte puțin, astfel încât după atâția ani am ajuns să nu mai avem cu ce trăi și asta nu este o glumă…
    De 27 de ani, numai promisiuni deșarte, numai criză, numai greu, țara are datorii, și lista continua la nesfârșit….în timp ce alții se bucură de venituri substanțiale…păi de unde pentru unii este mereu, iar pentru restul niciodată? chiar ne luați de tâmpiți???
    Deci în concluzie, greva trebuie să țină până la soluționarea reală a problemelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *