O pacientă a fost la un pas de moarte pentru că medicii erau în concediu

femeie targa taiata la gat2O femeie a fost la un pas să moară pentru că, deşi a ajuns la spital, nu avea cine să o intubeze, medicii fiind plecaţi în concediu. S-a întâmplat, sâmbătă, la Spitalul Municipal Dorohoi, acolo unde personalul medical s-a văzut nevoit să cheme ambulanţa de la Botoşani pentru a intuba pacienta, de 60 de ani, care se afla în comă.

La spital, doi medici erau în concediu, iar al treilea pleca la un congres. Pacienta nu putea respira dacă nu era asistată artificial, iar, conform legii, doar medicii de terapie intensivă sau cei de urgență pot intuba un pacient.

În cele din urmă, pacienta a fost salvată de cadrele medicale trimise cu ambulanţa de la Botoşani.

„Am preluat o pacientă în comă de gradul III-IV. Am intubat-o în ambulanţă şi a fost transportată la Botoşani în parametri stabili. Teoretic, în astfel de cazuri, pacientul se preia intubat de către unitatea sanitară, dar nu a fost o problemă, am intubat-o în ambulanţă”, a precizat doctorul Mihai Murariu, directorul medical al SJA Botoşani.

La Dorohoi, conducerea spitalului spune că din lipsă de personal se ajunge în astfel de situaţii.

like facebook „Noi nu ne permitem să plătim gardă la domiciliu. Pe nicio disciplină. Avem cinci linii de gardă ale spitalului, inclusiv Urgenţele, iar restul vin de acasă dacă sunt solicitaţi şi sunt plătiţi pentru perioada în care vin la spital. În acest caz, avem doi medici, unul este în concediu, iar al doilea, nefiind obligată să stea în localitate, era plecată la Zilele Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti”, a declarat medicul Emilian Vamvu, managerul general al Spitalului Municipal Dorohoi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *