Mai multe permise reținute și amenzi de peste 120.000 lei, în urma acțiunilor Poliției Rutiere

razie politie trafic masini oprite botosaniPoliţiştii rutieri din cadrul I.P.J. Botoşani au desfăşurat la sfârșitul săptămânii trecute, activităţi suplimentare, în sistem integrat, pentru siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi.

În perioada 8 – 10 iulie, peste 70 de poliţişti rutieri, de ordine publică, precum şi din cadrul poliţiei transporturi, au acţionat zilnic, pentru prevenirea abaterilor de la regimul rutier, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

like facebookScopul principal al acestor acţiuni este reducerea numărului de accidente rutiere şi a consecinţelor acestora, prin depistarea şi sancţionarea conducătorilor de vehicule care nu respectă normele rutiere.

Cu prilejul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au constatat în flagrant 20 de infracţiuni, dintre care 12 la regimul rutier.

Au fost constatate 391 de abateri contravenţionale de la normele rutiere (între care 209 cazuri privind încălcarea regimului legal de viteză) şi 94 de abateri de la legislaţia de ordine publică sau de altă natură.

Sancţiunile cu amendă aplicate sunt în valoare totală de 121.125 de lei. Totodată, ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut 9 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

O persoană este cercetată în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea repetată de infracţiuni la regimul rutier.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *