Atenţie şoferi! Poliţiştii rutieri fac controale în trafic

filtre politiePoliţiştii rutieri din cadrul I.P.J. Botoşani desfăşoară în acest sfârșit de săptămână, activităţi suplimentare, în sistem integrat, pentru siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi.

În perioada 8 – 10 iulie, peste 70 de poliţişti rutieri, de ordine publică, precum şi din cadrul poliţiei transporturi, acţionează zilnic, pentru prevenirea abaterilor de la regimul rutier, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

like facebookScopul principal al acestor acţiuni este reducerea numărului de accidente rutiere şi a consecinţelor acestora, prin depistarea şi sancţionarea conducătorilor de vehicule care nu respectă normele rutiere.

Vineri, 08 iulie, cu prilejul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au constatat în flagrant 14 infracţiuni, dintre care 6 la regimul rutier.

Au fost constatate 156 de abateri contravenţionale de la normele rutiere (între care 69 de cazuri privind încălcarea regimului legal de viteză) şi 23 de abateri de la legislaţia de ordine publică.

Sancţiunile cu amendă aplicate sunt în valoare totală de 35.475 lei; totodată, ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut 4 permise de conducere şi au retras 6 certificate de înmatriculare.

O persoană este cercetată în stare de reţinere, pentru săvârşirea repetată de infracţiuni la regimul rutier, potrivit unui comunicat al IPJ.

 

One thought on “Atenţie şoferi! Poliţiştii rutieri fac controale în trafic

  1. Sa ma pis pe politistii din POLITIA ROMANA, au iesit in strada impinsi de la spate nu de bunavoie, daca era dupa ei faceau nanita in continuare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *