Probleme în asigurarea mesei copiilor la Secția de pediatrie a Spitalului Județean

salon pediatrie spital copiiSituaţie deosebită, vineri dimineață, pe Secția de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati” Botoşani. Pentru că bucătarul s-a îmbolnăvit și nu s-a mai prezentat la serviciu, copiii internați au primit micul dejun cu întârziere, adică după ora 10.

Reprezentanții Spitalului Județean spun că secţia nu a avut bucătar doar câteva ore, fiind detașat un altul pe o perioadă de 60 de zile, iar sincopa a fost de scurtă durată. 

like facebookEste o instituţie cu peste 2.000 de angajaţi. Este firesc să mai apară şi situaţii neprevăzute, pentru că lucrăm cu oameni, nu cu maşini. A fost detaşat un bucătar din altă parte timp de 60 de zile, pentru că acolo mai este şi cineva în concediu în această perioadă şi am dorit astfel să eliminăm alte eventuale probleme, iar situaţia s-a remediat”, a declarat Corneliu Mihai, managerul Spitalului Județean Botoşani.

Cadrele medicale de pe secție spun că astfel de situații au mai avut loc, iar cauza principală o constituie lipsa de personal.

Reprezentații spitalului spun, însă, că personalul este mai mult decât suficient pentru adresabilitatea de la Pediatrie şi numărul de cazuri internate, gradul de ocupare fiind la această dată de 25%.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *