Firmă trasă la răspundere după moartea unui muncitor

bazin aductiune apaInspectoratul Teritorial de Muncă a deschis un dosar după moartea unui muncitor ce lucra la un puţ din comuna Mihăileni.

Nefericitul eveniment s-a întmplat miercuri când trei salariaţi ai societăţii Damifortehnic SRL din Suceava lucrau la curăţarea unui puţ aparţinând primăriei din comună. T.F. se afla în puţ şi din cauza gazelor le-a spus colegilor că i s-a făcut rău, iar la scurt timp a leşinat.

A fost scos afară, însă a foarte afectat de gazele din interior, iar cadrele medicale chemate la faţa locului nu mai putut face nimic decât să constate decesul.  Inspectorii ITM susţin că din primele cercetări s-a constatat faptul că în acest caz nu au fost aplicate regulile elementare de securitate şi sănătate pentru astfel de lucrări şi nu a fost asigurat echipamentul individual de protecţie adecvat.
like facebook„Evenimentul va fi cercetat de către Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani, pentru a se stabili cauzele producerii şi responsabilităţile ce revin părţilor implicate”, se arată într-un comunicat al ITM.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *