IKEA face împăduriri la Botoşani

impadurirePe parcursul primului an de activitate, IRI Forest Management a avut ca prioritate dezvoltarea sistemului de management al organizaţiei, luând în considerare legislaţia locală şi standardele interne IKEA.

Principalele realizări sunt încheierea unei campanii de împăduriri de mari dimensiuni (peste 1.000.000 de puieţi) şi încheierea procesului de audit pentru certificarea Forest Stewardship Council a managementului forestier.

„În anul care a trecut ne-am îndreptat toate eforturile către a pune bazele unui mod responsabil de administrare a pădurilor. Ne-am concentrat pe dezvoltarea organizaţiei, stabilirea procedurilor de lucru şi armonizarea standardelor IKEA Group cu specificul sectorului forestier din România. Am creat un standard ce conţine minime condiţii obligatorii pentru toate companiile cu care lucrăm, am auditat toţi furnizorii de servicii conform IWAY, standardul IKEA pentru furnizori, ne-am instruit în mod constant angajaţii şi am depus eforturi să îmbunătăţim calitatea lucrărilor din teritoriu”, a declarat Constantin Moisă, Director General IRI Forest Management.
Peste 1 milion de puieţi plantaţi
În februarie 2016, la doar 8 luni de la preluarea portofoliului, IRI Forest Management a început prima campanie amplă de împăduriri, în cadrul căreia au fost plantaţi peste 1 milion de puieţi în 10 judeţe: Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Prahova, Vrancea, Buzău, Galaţi, Covasna şi Dolj. Acţiunile de plantare au fost realizate în colaborare cu parteneri externi locali, care au angajat aproximativ 650 de persoane. Toţi partenerii au fost auditaţi în prealabil conform IWAY, standardul IKEA Group pentru furnizori şi au fost instruiţi pentru respectarea cerinţelor FSC.

Sursa: ziarulevenimentul. ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *