Ipoteză surpriză în dosarul lui Marcel Bârsan, denunţătorul lui Florin Ţurcanu

dnaJudecătorii botoșăneni par să îi ia apărarea lui fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, judecat pentru trafic de influenţă. Potrivit unor surse neoficiale, prima explicaţie a deciziei, în premieră, de a respinge un acord de recunoaştere a vinovăţiei, în cazul omului de afaceri Marcel Bârsan, cel care l-a denunţat pe Florin Ţurcanu, ar fi faptul că prin admiterea acordului în cazul omului de afaceri s-ar încălca prezumţia de nevinovăţie a fostului şef al judeţului.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei s-a stabilit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii pentru Marcel Bârsan, el fiind acuzat de cumpărare de influenţă. În 99% dintre cazuri instanţa admite acordul, fiind o procedură prevăzută de Codul de procedură penală.

like facebookProcurorii DNA au formulat apel împotriva sentinţei date de Tribunalul Botoşani, Curtea de Apel Suceava urmând a pronunţa o hotărâre definitivă.

Potrivit anchetatorilor, Florin Ţurcanu i-a facilitat lui Marcel Bârsan obţinerea unor contracte la primăriile Avrămeni şi Dângeni omului de afaceri şi i-a promis câştigarea unor licitaţii organizate la CJ, în schimbul construirii casei, la Lebăda, pe numele socrului său. Casa a fost construită cu o investiţiei a lui Marcel Bârsan de peste 270.000 de lei.

Florin Ţurcanu se află în arest preventiv de aproape trei luni.

2 thoughts on “Ipoteză surpriză în dosarul lui Marcel Bârsan, denunţătorul lui Florin Ţurcanu

  1. Nu se poate asa ceva!!!!! Cum fiul domnului Rotundu, simbolul dreptatii din Botosani sa fie implicat in asa mizerii? Inseamna ca astia toti fac parte din ,,Lumea lui Rotundu”……………

  2. pai si ROTUNDUL cu lumea lui,este corupt pina in maduva oaselor ,se duce la CALISTRU la LISNA si crapa in el poi face un reportaj unde il ridica pe CALISTRU in slavi desi stie ca ala a prostit si inselat jumatate de judet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *