Mărturiile pompierului botoșănean care a alergat șapte zile în deșert: Am prins ninsoare și 48 de grade. Aveam nisip în ochi, în gură, peste tot

pompier iulian rotariu festivitate prefecturaPompierul botoșănean Iulian Rotariu, singurul român care a participat la ultramaratonul Gobi March 2016 și care a încheiat competiţia pe locul 4, a fost premiat, vineri, de autoritățile județului pentru performanța obținută. El a obținut diplome de excelență și plachete din partea Instituției Prefectului, Consiliului Județean și Primăriei Botoșani. La eveniment au participat directori de deconcentrate, colegii pompierului, dar și familia acestuia.

Iulian Rotariu a alergat 250 de km, șapte zile, în deşert, lângă alţi 86 de concurenţi care au ajuns la final. El a povestit că competiția a fost acerbă.

Am fost alături de campioni mondiali. Am cărat în spate mâncare, cazare, echipamentul necesar supraviețuirii în deșert. Startul s-a dat de la altitudinea de 2500 metri și am urcat în ultimele zile la 3300 metri. Am prins ninsoare, am prins viscol, am prins îngheț. Dimineața când m-am trezit erau minus 4 grade, apa din sticle era înghețată, pentru ca în a patra zi să ajungem la temperaturi de peste 35-40 grade. O diferență mare a temperaturii, un teren anevoios, cu multe dune de nisip. Aveam nisip în ochi, în urechi, nisip în gură, nisip peste tot. În a cincea zi de competiție erau 48 de grade afară ”, a spus Iulian Rotariu.

like facebookPompierul botoșănean susține că pentru el a fost important să poată reprezenta cauza, dat fiind faptul că el a alergat pentru copiii cu autism,  țara, județul și instituția unde lucrează cu brio.

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, i-a oferit o diplomă de excelență și o plachetă și i-a promis că va face tot ce îi stă în putere ca până în luna octombrie să găsească sponsori pentru ca pompierul să participe și la celelalte competiții.

festivitate pompier iulian rotariu

pompier iulian rotariu prefectura

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *