Reţea de contrabandă cu ţigări destructurată la Botoşani. Opt mandate de aducere, în urma perchezițiilor

perchezitii politie frontiera. 2 jpgPoliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Iaşi, sub coordonarea procurorului DIICOT Botoşani, au efectuat în această dimineaţă 8 percheziţii la locuinţele unor persoane suspecte a fi implicate într-un grup infracţional ce avea preocupări în sfera contrabandei cu ţigări din R. Moldova în România.

 În data de 28 iunie 2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, sprijiniţi de poliţişti de frontieră din cadrul structurilor operative ale ITPF Iaşi, au efectuat 8 percheziţii pe raza judeţelor Botoşani şi Iaşi.

like facebookPercheziţiile au avut loc la locuinţele a opt persoane suspecte a fi organizate într-un grup infracţional care avea ca principală preocupare contrabanda cu ţigări din R. Moldova în România.

Gruparea a fost monitorizată de către poliţiştii de frontieră în perioada decembrie 2015 – mai 2016, timp în care membrii acesteia au desfăşurat activităţi de colectare, deţinere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a ţigaretelor cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Activitatea infracţională a avut loc pe raza judeţelor Botoşani şi Iaşi, membrii grupării reuşind traficarea a peste 27.000 pachete ţigări de provenientă R. Moldova, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de peste 310.000 lei.

În urma percheziţiilor au fost ridicate bunuri şi înscrisuri utile cauzei, fiind puse în executare opt mandate de aducere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *