Colete cu țigări de contrabandă cărate cu căruța. Ce le-au spus contrabandiștii polițiștilor

tigari carutaPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut au depistat doi bărbaţi care transportau cu un atelaj hipo şapte colete ce conţineau 148.600 ţigări de contrabandă.

like facebookLa sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, pe timpul unei acţiuni specifice, au observat un atelaj hipo, în care se aflau două persoane, care se deplasa de la malul râului Prut către localitatea de frontieră Rădăuţi Prut.

Polițiștii de frontieră au oprit pentru control atelajul hipo, în care au fost descoperite şapte colete cu ţigări cu timbru de acciză R. Moldova. În urma inventarierii conţinutului coletelor a rezultat cantitatea de 7.430 pachete ţigări, marca “Ritm”, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare totală de 84.295 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cele două persoane din atelajul hipo sunt cetăţenii români Vlad B. şi Mihai M., în vârstă de 33, respectiv 24 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani, care au declarat că au găsit pe malul râului Prut coletele cu ţigări şi intenţionau să le transporte la domiciliu.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de introducerea în sau scoaterea din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal; colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, fiind informate şi autorităţile din R. Moldova, pentru cercetarea în comun a evenimentului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *