O nouă premieră la Teatrul ”Mihai Eminescu”: ”Tu ești Dumnezeul meu”

tu esti afis print-page-001Actorii Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoșani pun în scenă o nouă premieră: ”Tu ești Dumnezeul meu”, după Albert Ramsdell Gurney Jr. „Silvia”. Piesa va fi jucată joi ,30 iunie 2016 ,ora 19.00. Regia artistică: Ludmila Skripka, scenografia: Natalie Tarasenko, coregrafia: Victoria Bucun, asistent regie: Gheorghe Frunză

like facebookDistribuție:

Silvia – Gina Pătrașcu – Zamfirache
Greg – Bogdan Muncaciu
Kate – Silvia Răileanu
Tom – Gheorghe Frunză
Phillis – Irina Mititelu
Leslie – Gheorghe Frunză
Roki – Răzvan Amitroaei

O comedie romantică despre bărbați, femei și câini. „Tu ești Dumnezeul meu” – ea îi spune lui. „Tu ești Dumnezeul meu” – așa și numai așa îl percepe ea pe el. 
El, Greg, nu e celibatar, nu e liber – e căsătorit. Împreună cu soția, Kate, dețin un minunat apartament, unde fiecare își are propriul teritoriu. Acasă pot comunica și fără a se vedea reciproc. Soția lui, ca de altfel toate soțiile, nu are de gând să-și împartă soțul cu altcineva. Greg, parcă n-ar înțelege acest lucru.Nu are o atitudine serioasă nici față de ce se întâmplă cu el,nici cu toate cele din jur. El e prezent în pasiunea , în patima, în dragostea lui. Pentru cine, credeți? Pentru o cățelușă!
Pe ea o cheamă Silvia. E blândă, dar un pic vulgară, drăguță, dar prost educată, după standardele câinești ar trebui să fie frumoasă, dar e maidaneză și neîngrijită. De-ar fi om, i s-ar spune că e banală sau, și mai rău, o fată de stradă – reprezentanta acelei părți din societate, care nu apucă stele de pe cer, că trăiește, dacă nu într-o prăpastie, atunci la marginea acesteia. 
Dar ea nu e om, ea – e câine. Și acest lucru schimbă multe, dacă nu chiar totul. Pe ea poți, fără teamă de consecințe, s-o iubești, s-o aduci acasă, să-i faci cunoștință cu soția, sperând la înțelegere și solidaritate.
Greg se regăsește alături de ea. Iar ea, Silvia, începe sincer să-l perceapă drept Dumnezeul ei. El chiar este Dumnezeu – adică doar Dumnezeul ei – personal, dat doar ei de undeva de sus. 
Și această percepție nu o deranjează pe ea, cățelușa, să se îndrăgostească întâmplător de simpaticul cățel Rocky. Ei, cățelușei, i se va permite chiar să cunoască plăcerile trupești – ca apoi să fie lipsită pentru totdeauna de posibilitatea de a mai simți ceva similar, la fel ca și nașterea unor copii, I am sorry – căței.
Soția Dumnezeului ei, Kate, aproape că o urăște și va pune piciorul în prag. Și Dumnezeu o va alege pe nevastă-sa. Va alege din cele două obiecte ale iubirii sale omul.
„Tu ești Dumnezeul meu!” – va spune ea. Uite-așa să iubești oamenii – barem pe cei apropiați. Să iubești așa, ca această dragoste să nu poată fi știrbită de nicio altă dragoste, ca, de exemplu, dragostea pentru animale.
Pe ea o cheamă – Silvia. El – e Dumnezeul ei!

Biletele se găsesc la AGENŢIA TEATRALĂ, în incinta „Centrului de Informare şi Promovare Turistică” din Centrul Istoric- Piaţa 1 Decembrie 1918, nr 4.
Sursa: comunicat presa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *