Formulare pentru obținerea șomajului în țările europene

sediu AJOFM BotosaniCetăţenii europeni care locuiesc (sau au locuit) şi lucrează (sau au lucrat) într-o altă ţară europeană, au dreptul la prestaţii sociale europene. Pentru a reglementa acordarea prestațiilor de șomaj, UE a instituit o serie de formulare europene, a căror utilizare este indispensabilă în relaţiile dintre instituţiile de securitate socială dintre cele 28 state ale Uniunii.

like facebookAtenţie, aceste formulare sunt valabile şi pot fi folosite doar de către cetăţenii care au rezidenţa şi lucrează legal într-una din ţările UE.

  • Formularul U1 (fost: E 301) – Atestat privind perioadele de cotizare care trebuie luate în calcul pentru acordarea indemnizaţiei de şomaj.
  • Formularul U2 (fost: E 303) – Autorizaţie care vă permite să primiţi în continuare indemnizaţia de şomaj în timp ce vă căutaţi un loc de muncă în altă ţară.
  • Formularul U006 (fost: E 302) – Pentru certificarea informaţiilor referitoare la membrii de familie cu domiciliul în România aflaţi în întreţinerea şomerului din alt stat membru
  • Formularul U3: Formular care enumeră circumstanţele care ar putea afecta dreptul la prestaţii de şomaj. Acesta îi permite oficiului de ocupare a forţei de muncă din ţara care vă plăteşte indemnizaţia să afle ce schimbări ale situaţiei dumneavoastră pot necesita revizuirea plăţilor respective.

Sursa: comunicat AJOFM

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *