Femeie de 48 de ani, prinsă cu țigări de contrabandă

tigariJandarmii i-au întocmit unei femei din municipiul Botoşani actele de sesizare a organelor de urmărire penală, după ce au găsit asupra acesteia 280 de pachete de ţigări de contrabandă.

like facebookFemeia în vârstă de 48 de ani a fost depistată în dimineaţa zilei de 21 iunie de lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, în timp ce transporta pachetele de ţigări, pentru care nu a putut prezenta documente justificative, nefiind autorizată să desfăşoare activităţi de comerţ cu acest gen de produse.

Jandarmii au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigarete, pe care au predat-o Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Botoşani, în vederea continuării cercetărilor.

Acţiunile specifice pe linia contrabandei cu ţigări sunt executate în special în pieţe agroalimentare, precum şi în apropierea acestora, zone cunoscute din acest punct de vedere.

Conform prevederilor Codului Vamal, ,,deţinerea şi comercializarea  bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia” este asimilată infracţiunii de contrabandă , fiind pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi, se arată într-un comunicat al IJJ.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *