Exerciţiu în caz de urgenţă pe calea ferată. Circulaţia rutieră va fi limitată pe strada Manoleşti Deal

pompieri schit manastire incendiu5Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani  desfăşoară pe 23 iunie, începând cu ora 09.30, un exerciţiu de cooperare pentru limitarea şi înlăturarea efectelor unui accident feroviar, în zona Manoleşti Deal, pentru punerea în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie Judeţean.

like facebookVor fi simulate acţiuni de intervenţie pentru salvarea unor persoane, victime ale unui accident feroviar, stingerea unor incendii  produse la trenul implicat în accident şi la secţia de vopsitorie – uscătorie a unei firme din apropierea căii ferate, precum şi salvarea unei persoane care ameninţă că se aruncă în gol.

La acţiunile de intervenţie şi înlăturare a efectelor negative ale situaţiilor tactice vor participa forţe şi mijloace ale I.S.U. Botoşani, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani, Poliţiei Locale, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani, Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Botoşani, UPU- SMURD Botoşani, Staţiei CFR Botoşani, precum şi personalul de la locul de muncă.

Exerciţiul urmăreşte testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, precum şi viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc. Totodată, în cadrul simulărilor va fi verificat modul de punere în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie Judeţean.

Pe perioada desfăşurării exerciţiului, pentru evitarea accidentelor sau a altor incidente neplăcute, circulaţia rutieră va fi limitată pe strada Manoleşti Deal din municipiul Botoşani.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani cere scuze participanţilor la trafic pentru eventualele neplăceri cauzate de această acţiune şi mulţumeşte pentru înţelegere.

Totodată, face un apel către întreaga populaţie să respecte regulile stabilite de autorităţi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *