Portariuc: Predau o situație financiară stabilă noului Executiv. Las zece proiecte pentru a fi continuate

ovidiu portariucOvidiu Portariuc a declarat, miercuri, că situația financiară a Primăriei Botoșani este stabilă și că aproape jumătate din datoriile realizate până în 2012 au fost achitate. Primarul încă în funcție al municipiului Botoșani a prezentat proiectele în derulare și care vor trebui continuate de noul Executiv.

like facebookEl spune că a preluat trei proiecte mari, respectiv Cornișa, termoficare și Teatrul ”Mihai Eminescu”, iar două sunt finalizate.

Sperăm ca noul Executiv să rezolve în cel mai scurt timp și problema teatrului, mai ales, din câte am înțeles, că au soluții pentru această problemă. Situația financiară s-a stabilizat, cea mai bună dovadă este ultimul credit realizat pentru finalizarea parcului Cornișa, cel de 12 milioane lei, pe care l-am negociat cu CEC și unde am obținut o dobândă mai mică de 1%. De la o situație financiară oarecum instabilă, care presupunea dobânzi extrem de mari, între 7 și 10%, la ora actuală situația financiară este stabilă, iar dobânda obținută cu CEC este un record în istoricul financiar al municipalității”, a spus Portariuc.

Acesta susține că, în schimb, lasă zece proiecte primarului ales Cătălin Flutur. Este vorba de construcția de locuințe sociale, care a început în cartierul ANL Cișmea, construcția de locuințe pentru tineri pe Șoseaua Iașului, a Spitalul municipal de boli cronice și construcția sălii de atletism de la Liceul cu Program Sportiv.

În prima ședință de Consiliu Local vom face predarea a două săli de sport către Compania Națională de Investiții, predăm sala de sport de la Colegiul Eminescu și Liceul Pedagogic. Un alt proiect este Aventura parc, cel care va trebui să închidă zona turistică și de agrement din zona Cornișa, iar în această vară trebuiau să înceapă lucrările la Complexul mini-sportiv din Parcul Mihai Eminescu, unde sunt amenajate două terenuri de fotbal. Sper ca executivul să-l continue, pentru că are buget alocat”, a adăugat Portariuc.

Modernizarea stadionului municipal și modernizarea transportului public local sunt alte două proiecte pe care Portariuc le lasă lui Flutur pentru a fi continuate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *