Leșinați din cauza căldurii. Doi angajați la fast-food-uri, luați cu ambulanța de la muncă

ambulanta lesinat 003Mai mulţi botoşăneni au avut nevoie de îngrijiri medicale, în ultimele două zile, după ce au leşinat din căldurii. Cadrele medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă au fost solicitate să intervină atât la instituţii publice, cât şi pe stradă.

like facebookMarți dimineață, ambulanţele au fost solicitate pentru a prelua opt persoane afectate de caniculă direct sau cu afecţiuni cronicizate din cauza temperaturilor ridicate. Cei mai mulți pacienți au fost vârstnici, dar și o femeie de 31 de ani.

În primul rând cei expuşi sunt angajaţii care lucrează în locuri de muncă unde au surse suplimentare de căldură, cum ar fi fast-food-uri. Au fost deja doi pacienţi, unul de la o pizzerie şi altul de la un chioşc cu shaworma cu stări lipotimice. Sunt şi afecţiuni conexe, care apar pe fondul căldurii de afară”, a declarat medicul Liviu Stan, din cadrul SJA Botoşani.

Medicii botoşăneni se aşteaptă la o creştere a numărului de persoane răpuse de căldură, fapt pentru care recomandă oamenilor să se hidrateze suficient şi dacă nu e necesar să nu circule în miezul zilei. Dacă trebuie s-o facă, să se îmbrace adecvat şi să poarte o pălărie pe cap.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *