FOTO! Pompierii botoșăneni intervin în comuna Mihăileni, după ce furtuna a distrus mai multe case

case fara acoperis furtuna pompieri mihaileni20 pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi intervin, încă de la primele ore ale dimineţii, în sprijinul populaţiei din satul Sinăuţi, comuna Mihăileni, localitate afectată de o furtună puternică, în noaptea de duminică spre luni.

Vântul puternic a distrus parţial acoperişurile unor locuinţe şi anexe gospodăreşti, a smuls copaci din pământ şi a distrus garduri şi culturi agricole.  Potrivit unei prime estimări, au fost afectate 15 gospodării.

like facebookO singură casă nu mai poate fi locuită întrucât acoperişul a fost distrus şi a fost afectată structura de rezistenţă. Familia va locui temporar într-o construcţie uşoară din elemente modulate, pusă la dispoziţie de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.

casa fara acoperis furtuna mihaileniPompierii intervin, împreună cu membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mihăileni, pentru înlăturarea arborilor, a crengilor sau a bucăţilor de acoperiş de pe conductorii electrici, căile de acces şi diferite construcţii.

O echipă din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani se află în teren şi evaluează, împreună cu autorităţile locale, pagubele.

În vederea evaluării efectelor produse şi coordonării acţiunilor de intervenţie, în cursul dimineţii, la faţa locului s-au deplasat prefectul judeţului, Dan Nechifor şi inspectorul şef al ISU Botoşani, col. Mihail Cristian Amarandei.

casa distrusa furtuna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *