Exerciţiu de simulare a producerii inundaţiilor în Botoşani

inundatii - parau- pomarla- botosaniAdministraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad organizează în perioada 21 iunie – 23 iunie 2016 exerciţii de simulare a producerii de inundaţii şi accidente la  construcţii hidrotehnice, pe bazinele hidrografice din judeţele Botoşani şi Iaşi.

 Acţiunile de simulare a producerii de inundaţii au ca principal scop verificarea modului de funcţionare a  fluxului informaţional meteorologic şi hidrologic de avertizare şi alarmare a populaţiei.

like facebookTotodată se va verifica modul de colaborare a tuturor instituţiilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, modul în care administraţia publică locală cunoaşte procedurile elaborate pentru managementul riscului la inundaţii, precum şi a unor instruiri ale agenţilor de inundaţii pe baza atribuţiilor ce le revin conform Strategiei naţionale de Management al Riscului la Inundaţii.

Exerciţiul de simulare de inundaţii va începe în dispeceratul bazinal al A.B.A. Prut-Bârlad  odată cu primirea avertizării meteorologice de COD PORTOCALIU de precipitaţii emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

La nivel judeţean vor fi convocate sedinţe extraordinare ale Comitetele pentru Situaţii de Urgenţă din judeţe Botoşani şi Iaşi, sedinţe în cadrul cărora vor fi prezentate scenariile ale exerciţiilor de simulare, scopul acestora şi totodată se vor purta discuţii în legatură cu tematica cuprinsă în  Programul exerciţiilor de simulare iniţiat de Comitetul Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor pentru anul 2016.

Instituţiile implicate în exerciţiu vor fi: Administraţia Naţională de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Moldova, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani şi Iaşi, Administraţia Naţională „Apele Române”, ABA Prut-Bârlad şi Sistemele de Gospodărire a Apelor Botoşani şi Iaşi, Grupurile de Suport Tehnic pentru  gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii,  Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă ale  judetelor implicate în exerciţiu şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din mai multe comune din judeţele Botoşani şi Iaşi.

Sursa> comunicat Administraţia Naţională „Apele Române”, ABA Prut-Bârlad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *