Un Centru comunitar de zi pentru copii și tineri va fi deschis la Botoșani

masa calda copiiUn Centru Comunitar de Zi pentru copii și tineri, care aparține Crucii Roșii, va fi deschis marți, 21 iunie.

Prin deschiderea acestui nou serviciu, 500 de copii și tineri din comunităţi dezavantajate, cu vârste cuprinse între 6-19 ani, din orașul Botoșani și familiile acestora vor fi incluși în activități care au ca scop prevenirea abandonului școlar, dobândirea de noi abilități de viață, precum și îmbunătățirea competențelor personale și sociale. Zilnic, 50 dintre aceștia, elevi în clasele I-VIII vor beneficia de o masă caldă și de sprijin în asistarea la teme. Toate aceste activități vor fi susținute de voluntari ai filialei de Cruce Roșie Botoșani – elevi, studenți, cadre didactice și psihologi.

like facebookProiectul “Incluziunea socială a copiilor și tinerilor defavorizați din România, prin Centre Comunitare de Zi în Botoșani, Craiova și Lupeni, cu sprijinul și implicarea comunității” se derulează pe parcursul a trei ani (2014 – 2017), este implementat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România și finanțat de Fundația Velux prin Crucea Roșie Daneză.

 La eveniment vor participa Ioan Silviu Lefter, director general al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, Simona Bucatariu, președintele filialei de Cruce Roșie Botoșani, Eduard Măciucă, directorul filialei Botoșani, Laura Dimitriu, coordonator centru, Cristina Tomescu, coordonator financiar în cadrul proiectului, precum și reprezentanți ai autorităților publice locale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *