Directorul DSP, despre protestatari: Cum mi-e mie foame și dumnealor le este foame. Nu-mi fac probleme pentru funcție

protest podriga 1Directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Silvana Tudorache, nu și-a schimbat poziția nici după protestul angajaților de la Sanatoriul Podriga. Aceasta respinge soluția propusă, aceea de aprovizionare a unității cu apă potabilă din cisternă și a cerut îmbunătățirea calității apei din puțurile proprii (fântâni) și instalarea unor filtre pe sistemul centralizat asigurat de către societatea Nova Apaserv.

like facebookSperăm ca în maxim două-trei zile să rezolvăm problema. Ei nu pot respecta soluția propusă de Ministerul Sănătății cu cisternele, pe motiv că cele pe care le avem nu corespund parametrilor legali. Vom relua protestele dacă nu se va rezolva problema, nu neapărat împotriva DSP, ci a celor vinovați”, a declarat Daniel Bulboacă, liderul Sindicatului Solidaritatea Sanitară.

Liderul de sindicat speră ca și de data această unitatea să primească ajutor financiar de la Consiliul Județean pentru achiziția acelor filtre de apă.

Silvana Tudorache, directorul DSP Botoșani, a declarat după întâlnirea cu reprezentanții sindicatului că rezolvarea problemei ține de colaborarea interinstituțională.

Cum mi-e mie foame și dumnealor le este foame. Problema este de colaborare interinstituțională. Nu știu cine a deranjat din start și toată responsabilitatea a fost aruncată în brațele DSP. Din start vinovat e DSP… Nova Apaserv nu a avut nicio treabă în ecuația asta, Consiliul Județean nu a avut nicio treabă în educația asta, deși e ordonator principal de credit”, a spus directorul DSP, care a precizat că nu-și face probleme pentru funcție.

Nu-mi fac probleme deloc pentru funcție. Sunt de meserie medic chirurg, nu sunt de meserie director. Noi suntem deschiși. Am chemat inclusiv Corpul de control al ministrului Sănătății în această problemă, dar nu a venit. Ce rea intenție să am? Dacă respect legea, de ce să fiu acuzată?”, a mai spus Silvana Tudorache.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *