Acțiune umanitară demarată de Prefectură. Colectă de produse alimentare și medicamente pentru bolnavii de la Podriga

nechifor roman amarandeiPrefectul județului, Dan Nechifor, a făcut, vineri, un apel către cetățenii județului Botoșani pentru a ajuta bolnavii de la Sanatoriul Podriga. Reprezentantul Guvernului în teritoriu spune că este nevoie de apă, alimente, dar și medicamente pentru sanatoriu, întrucât unitatea nu a mai primit finanțare de o lună de zile din lipsa autorizației sanitare de funcționare. Sanatoriul mai mare în cont, din rezervă, 8000 lei.

like facebookFacem un apel umanitar către cetățenii  județului pentru a putea asigura condiții de subzistență bolnavilor de la Sanatoriul Podriga. În acest sens vom monta un cort în curtea Casei Armatei , unde toți care doresc pot dona apă, alimente și medicamente pentru a putea funcționa în limite normale și a asigura traiul celor de la sanatoriu. Acțiunea va începe marți dimineață. Situația de acolo este dramatică, din punctul meu de vedere. Cred că cei 8000 lei nu pot fi folosiți decât pentru plata energiei electrice , care e vitală. Facem un apel la toți cei care vor să ajute.”, a menționat prefectul Dan Nechifor.

Prefectul spune că a mai avut o discuție joi cu directorul Direcției de Sănătate Publică, Silvana Tudorache, asupra problemei de la Podriga, iar răspunsul acesteia a fost că DSP așteaptă un acord scris, indiferent de soluția pe care o vor găsi cei de la ministerul Sănătății.

De când a rămas fără autorizație sanitară, unitatea a pierdut o finanțare de 230 mii lei. Inițiativa de privind colecta de alimente și apă aparține deputatului Cristian Roman.

De-a lungul anilor am inițiat astfel de acțiuni și am hotărât să nu stăm deoparte, pentru că am văzut că persoane din cadrul unor instituții ale statului și birocrația din aceste instituții încalcă cele mai elementare reguli, dacă nu de bun simț de scris în Constituția României. Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei și a sănătății publice. Până se va rezolva problema, oamenii aceia au nevoie de ajutor, de hrană, apă și medicamente”, a declarat deputatul Cristian Roman.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *