Festivalul de Folk Seri Melancolice Eminesciene, la începutul lunii iulie. Vezi cine va susține recital!

maria-gheorghiu-si-fluturii-la-aida-cafe-18474973În perioada 1-3 iulie, la Săveni, Ipotești și Botoșani va avea loc cea de-a VII-a ediție a Festivalului de Folk Seri Melancolice Eminesciene.

Evenimentul organizat de Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, Asociația Județeană a Organizatorilor de Evenimente, Asociația Arlechin, Primăria Botoșani și Primăria orașului Săveni se va desfășura, ca și în anii trecuți, pe două secțiuni, Individual și Grupuri.

like facebookSecțiunea Individual va avea loc la Săveni, iar la aceasta sunt așteptați să participe 30 de copii și tineri. Secțiunea Grupuri va avea loc, sâmbătă, la Ipotești, când sunt așteptate să urce pe scenă 12 trupe.  Concurenții înscriși anul acesta sunt atât din Botoșani și Dorohoi, cât și din Iași, Buzău, Râmnicu Sărat, Cluj, Vaslui, Constanța, Piatra Neamț sau Bacău.

Recitalurile vor fi asigurate de Emeric Imre pentru seara de vineri, Walter Ghicolescu pentru seara de sîmbătă și Maria Gheorghiu pentru seara de duminică. Tot duminică, în recital, va cânta și câștigătorul trofeului de anul trecut, Sebastian Ionel din Dorohoi. Seara de duminică, atunci când va avea loc Gala laureaților, se va desfășura la Hotel Premier din Botoșani.

Juriul va fi condus, ca și în anii trecuți, de omul de radio Mihai Cosmin Popescu.

Dincolo de concurs și recital, vor mai avea loc și o serie de manifestări conexe cum ar fi de pildă un workshop de poezie și muzică la Ipotești moderat de poeta Clara Mărgineanu, lansarea revistei FolkArt, dedicată festivalului sau o expoziție foto reprezentând imagini surprinse de a lungul timpului în festival.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *