Minori pericol public. Au spart zeci de mașini, iar într-un autoturism au găsit o armă pe care au folosit-o

pistol, armePoliţiştii dorohoieni au dispus reţinerea pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani faţă de doi minori, ambii în vârstă de 14 ani, din municipiul Dorohoi, judeţul Botoşani.

Cei doi sunt bănuiţi că în perioada 31 mai – 9 iunie, cu discernământ, ar fi săvârşit 35 de infracţiuni de furt calificat sau tentativă la furt calificat (furturi din autoturisme parcate pe raza municipiului Dorohoi).

like facebookDe asemenea, în sarcina celor doi s-a reţinut şi comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor şi uz de armă, constând în aceea că, în noaptea de 8 spre 9 iunie 2016, ar fi sustras dintr-un autoturism, un pistol cu bile din cauciuc și trei cartușe cu bile, iar pentru a proba arma, unul dintre minori a efectuat un foc înspre sol, folosind un cartuș.

Arma şi muniţia au fost recuperate.

Totodată, deţinătorul armei neletale (proprietarul autoturismului), a fost sancționat contravențional și s-a dispus măsura complementară de anulare a permisului de portarmă.

În cauză continuă cercetările şi, având în vedere pericolul social ridicat, perseverența infracțională a celor doi minori, aceştia vor fi prezentaţi astăzi, 16.06.2016, Parchetului Dorohoi, cu propunere de arestare preventivă, potrivit IPJ Botosani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *