Număr sporit de echipaje de jandarmi în apropierea centrelor de bacalaureat

masina jandarmiPentru desfăşurarea în condiţii normale a evaluării competenţelor lingvistice şi digitale din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani a suplimentat dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică.

Conform prevederilor ,,Planului comun de măsuri pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice la centrele de examinare”, încheiat la nivel judeţean împreună cu I.P.J. Botoşani, 18 jandarmi vor acţiona în perioada evaluărilor în zona a şase centre din municipiile Botoşani, Dorohoi şi oraşul Săveni, unde vor relaţiona cu directorii instituţiilor şcolare şi preşedinţii comisiilor de examinare.

like facebookJandarmii vor acţiona pentru identificarea şi înlăturarea persoanelor care prin acţiunile lor pot tulbura buna desfăşurare a activităţilor, vor interveni pentru soluţionarea eventualelor probleme care pot apărea pe linie de ordine şi siguranţă publică şi vor lua măsuri pentru prevenirea producerii unor fapte antisociale.

În zilele de 04, 06 şi 08 iulie , jandarmii botoşăneni vor asigura măsurile de ordine publică în zona a patru centre de examen, unde elevii vor susţine probele scrise ale examenului de bacalaureat, urmând ca, la sfârşitul probelor, jandarmii să însoţească preşedinţii comisiilor cu lucrările scrise, la centrele de evaluare din municipiul Botoşani.

De asemenea, în perioada 4-15 iulie, măsurile de siguranţă publică la cele trei centre de evaluare a lucrărilor scrise din municipiul Botoşani vor fi asigurate permanent cu efective de jandarmi, care ulterior vor asigura transportul contestaţiilor la centrul de contestaţii stabilit, se arată într-un comunicat al IJJ.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *