Mai mulți bebeluși au contactat infecții în spital

bebelus bolnavMai mulți nou-născuți s-au îmbolnăvit în spital, după au contactat infecții nosocomiale. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean, Ștefan Bercea, de la începutul anului s-au înregistrat zece cazuri de infecții intraspitalicești, cele mai multe fiind contactate de nou-născuți. Bebelușii s-au ales din spital cu infecții digestive, trei au luat virusul din Maternitate și trei de pe Secția de Pediatrie. De asemenea, au mai fost patru cazuri de infecții nosocomiale la Spitalul Județean.

like facebookMajoritatea pacienților care au fost internați în Spitalul Județean și au prezentat infecții nosocomiale au necesitat o perioadă de internare mai mare de șapte zile. Cei care au contactat infecția sunt pacienți cu imunitate scăzută. Nou-născuții nu au imunitate și riscul de apariție a infecțiilor este foarte mare”, a spus Ștefan Bercea.

Infecțiile nosocomiale sau intraspitalicești sunt acele infecții care pot sa apara pe parcursul spitalizarii si se supraadauga bolii pentru care pacientul s-a internat. Acestea pot sa fie în legatura cu deficiente de igiena, sterilizare, manevre  sau îngrijiri medicale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *