Un jandarm din Botoşani, printre cei mai buni pistolari din România

sorin mosneagu- ijj botosaniFaza finală a Campionatului de tir al Ministerului Afacerilor Interne, desfăşurată în poligonul de tragere Gherăieşti din Bacău în perioada 07 – 10 iunie a.c., a adus încă o medalie în palmaresul plutonierului adjutant Sorin Moşneagu din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani.

Veteran al concursurilor de acest gen, jandarmul a ocupat în repetate rânduri podiumul de premiere, atât la individual, cât şi cu echipa Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, de patru ori urcând prima treaptă a podiumului.

În acest an, subofiţerul a obţinut medalia de argint la proba cu pistolul Carpaţi, realizând 194 de puncte dintr-un total posibil de 200.

like facebookPractic, el a obţinut acelaşi punctaj cu ocupantul locului I, departajarea făcându-se prin numărul loviturilor trase în ,,10”.

Performanţa este cu atât mai meritorie, cu cât la această probă au participat 90 de trăgători din toate structurile Ministerului Afacerilor Interne(jandarmi, poliţişti, pompieri şi poliţişti de frontieră).

Cel mai bun rezultat obţinut în cei 14 ani de când concurează a fost în anul 2010, când a realizat un total de 199 de puncte, ocupând prima poziţie pe podium atât la individual, cât şi cu echipa Jandarmeriei Române.

Rezultatele de excepţie se datorează, în primul rand, calităţilor sale de foarte bun trăgător, dar este şi o muncă de echipă, jandarmul fiind sprijinit în activitatea de pregătire, după cum el însuşi recunoaşte, de către conducerea inspectoratului şi cadrele din compartimentul de specialitate pe linie de tragere cu armamentul din dotare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com