Elevi, poeţi, oficialităţi şi feţe bisericeşti, la Zilele Eminescu

coroane zilele eminescu”Zilele Eminescu” organizate de Memorialul Ipoteşti au readus cântecele, poezia şi florile pe meleagurile pe care s-a născut marele poet botoşănean. Miercuri, 15 iunie, copii, poeţi, oficialităţi şi feţe bisericeşti au participat la deschiderea programului organizat de reprezentanţii Memorialului. Slujba de pomenire a celui care a este Poetul Naţional a fost urmată de cântările corului de elevi ai Liceului Pedagogic, sub îndrumarea profesorului Laurenţiu Palade.

like facebookPrefectul judeţului, Dan Nechifor, a deschis seria de jerbe şi coroane depuse la bustul lui Eminescu, pentru ca ulterior să se acorde Premiul pentru promovarea şi traducerea operei eminesciene, ediţia 2016. Cel căruia i s-a făcut această onoare este, în acest an, scriitorul Adrian George Săhlean, românul care a tradus „Luceafărul”, oferind, aşa cum au spus criticii,  „o versiune de o altitudine spirituală dificil de depăşit”. Săhlean este cel care l-a dus pe Eminescu peste ocean, trecându-l în tematica abordată în marile universităţi americane, dar şi printre scenariile de pe Broadway.

„Urez bun venit tuturor musafirilor ajunşi la Botoşani pentru a ne reaminti de Eminescu. Vă doresc să aveţi parte de manifestări frumoase şi liniştite la noi.”, a declarat prefectul Dan Nechifor în deschiderea întâlnirii. Un grup inedit de musafiri prezenţi la această ediţie, a fost format din pompieri, jandarmi şi poliţişti poeţi, sosiţi din alte judeţe, pentru a transforma ziua în care s-a stins Eminescu într-o celebrare a vieţii şi operei poetului nepereche, potrivit unui comunicat al Cancelariei prefectului.

dan nechifor zilele eminescu

zilele eminescu

slujba zilele eminescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *