Proxenetul Ioan Clămparu cere judecătorilor permisiunea de a-și vedea copiii

ion clamparuConsiderat la un moment dat cel mai periculos proxenet din Europa, interlopul botoșănean Ioan Clămparu cere judecătorilor să îl lase să îşi îmbrăţişeze copiii. În Penitenciarul Iaşi, Clămparu este încadrat la grad sporit de risc, ceea ce înseamnă că nu are voie să intre în contact direct cu nimeni, fără a fi păzit cu armele. Discuţiile cu persoane din exteriorul închisorii le poate desfăşura doar din spatele unui geam securizat.

Unul dintre cei mai cunoscuţi infractori din România, Ioan Clămparu, pare a fi un îngeraş în spatele gratiilor. De când se află în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, Ioan Clămparu nu a creat probleme reprezentanţilor închisorii, iar zilele trecute cel care şi-a creat un adevărat imperiu transfrontalier din traficul de persoane a apelat la judecători pentru a fi lăsat „să îşi îmbrăţişeze copiii“.

like facebookIoan Clămparu, supranumit „Cap de Porc“, a formulat o acţiune împotriva Peni­ten­ciarului Iaşi în care solicită ca reprezentanţii închisorii să îi permită să se vadă cu cei doi copii minori ai săi fără a fi izolat într-un spaţiu special amenajat. Clămparu este încadrat la regim de executare de maximă siguranţă, el fiind păzit non-stop de agenţi înarmaţi din penitenciar şi neavând dreptul să intre în contact direct cu persoane din afara închisorii.
Considerat de presa spaniolă, înainte de a fi capturat, cel mai periculos proxenet de Europa, Ioan Clămparu are doi copii de 5 şi 9 ani. Originar din Botoşani, acesta a fost transferat la Iaşi pe 8 august 2015, după ce a fost încarcerat o perioadă în Spania, de unde a fost extrădat.

Pledoaria lui Clămparu

În cererea remisă Judecătoriei Iaşi, obţinută de „Ziarul de Iaşi“, Ioan Clămparu susţine că a solicitat, în primă fază, re­prezentanţilor închisorii să îi permită contactul direct cu cei doi copii ai săi, fiind însă refuzat. „Cap de Porc“, prin avocat, spune că are o pedeapsă de 11 ani şi 8 luni, în condiţiile în care pentru fi încadrat la regim de maximă siguranţă ar fi trebuit să aibe o pedeapsă de cel puţin 13 ani. Clămparu spune că, după ce a fost mutat la Iaşi, a ţinut legătura cu bă­ieţelul de 5 ani şi şi fata de 9 ani pe care le are din relaţia cu Carmen Loredana D., fiind vi­zitat periodic de cei trei.

Clămparu Ioan plăteşte pentru ceea ce a făcut stând închis pentru un deceniu între patru pereţi, într-un regim de strictă izolare. Nu îl judecaţi însă pe el, ci aveţi de soluţionat cererea unui tată – calitate din care nu a fost decăzut, ce îşi invocă cu umilinţă dreptul de a-şi îmbrăţisa şi a-şi strânge copiii în braţe. Şi asta nu în fiecare secundă/ minut/oră/zi ca orice părinte, ci doar o dată pe lună, preţ de doar câteva minute şi monitorizat în fiecare moment de gardieni. Acest drept al său este în strictă corelare cu dreptul celor doi minori ai săi de a avea un contact personal şi direct cu tatăl lor, indiferent cine este el şi indiferent de ce este acuzat, atât timp cât nimeni nu l-a decăzut pe Clămparu Ioan din calitate de părinte“, se arată în cererea adresată Judecătoriei Iaşi.

„Vom merge la CEDO“â

În acelaşi document avocaţii lui Ioan Clămparu invocă principiul interesului superior al copilului, dar şi jurisprudenţa CEDO.
„Cum ar putea fi afectat interesul general ori siguranţa locului de deţinere de faptul că un deţinut, chiar şi foarte periculos, îşi strânge în braţe copiii. Cum putem gândi reeducarea şi reinserţia socială a acestuia dacă îi interzicem aproa­pe inuman şi fără temei să îşi miroase duios ori să îşi atingă părinteşte copiii“, se mai arată în documentul citat.

Avocaţii mai notează că Ioan Clămparu „şi-a asumat faptele şi este conştient de faptul că trebuie să plătească preţul li­bertăţii pentru ele“ şi invocă faptul că, dacă ar putea să intre periodic în contact direct cu cei doi copii ai săi, ar putea să se corijeze cât mai repede.

Contactată telefonic, Gianina Poroşnicu, avocata lui Clămparu, ne-a precizat: „Vom merge la CEDO cu acest caz. Nu este singura reclamaţie de acest gen făcută Ad­ministraţiei Penitenciarelor din Româ­nia“.

Ioan Clămparu a fost condamnat după ce a fost acuzat de autorităţile din Spania că ar fi condus cea mai vastă reţea de trafic de carne vie din Europa, ce se întindea atât în ţara iberică, dar şi alte state din Vestul Europei. Clanul lui Clămparu i-a uluit pe spanioli prin violenţa de care dădea dovadă, determinându-i pe jurnalişti să îl numească cel mai periculos proxenet din Europa. În Spania, Clămparu are o condamnare de 30 de ani.

Sursa: Ziarul de Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com