FOTO Vicepreşedintele ANSVSA a venit la Botoşani pentru a stabili măsuri în criza pestei porcine

vicepresedinte ansvsa prefect dan nechifor1Unul dintre cei doi vicepreşedinţi ai Autorităţii Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a fost prezent, marţi, la Botoşani pentru a discuta cu factorii de decizie locali în privinţa gestionării crizei pestei porcine.

Csutak Nagy Laszlo a menţionat la întâlnirea cu autorităţile locale că a convocat o întrunire cu reprezentanţi din opt judeţe ce se învecinează cu Republica Moldova şi Ucraina, pentru a trasa un plan de măsuri comun.

like facebookÎntâlnirea vine în condiţiile în care autorităţile române au fost informate că cel mai apropiat focar de boală se află la doar 20 de kolometri de graniţă.

vicepresedinte ansvsa prefect dan nechifor” Vom trece în revistă toate măsurile pe care trebuie să le aplicăm pentru prevenirea pestei porcine africane şi în caz de apariţie măsurile care trebuie luate pentru eradicarea, în regim de urgenţă, a bolii de pe teritoriul României. Ca şi judeţ Botoşaniul este cel mai afectat având în vedere situaţia epidemiologică apărută în ultima vreme. După cum cunoaşteţi, de aproximativ o săptămână am fost informaţi că s-a depistat un focar de pestă porcină la o distanţă de 20 km de graniţă. Având în vedere situaţia dată ne-am pus în alertă maximă. DSVSA Botoşani a luat deja unele măsuri. Am consider că este utilă întâlnirea noastră, a celor opt judeţe care se situează pe graniţe. Rugămintea mea este ca şi de data aceasta să demonstrăm că suntem o echipă comună”, a declarat vicepreşedintele ANSVSA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *