Prefectul județului cere sprijinul ministrului Sănătății în rezolvarea situației de la Podriga

dan nechifor- prefect de BotosaniPrefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, i-a prezentat telefonic ministrului Sănătății problema de la Sanatoriul Podriga, nerezolvată de trei săptămâni. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a cerut sprijinul ministrului Vlad Voiculescu în rezolvarea situației de la Podriga, mai ales că unitatea spitalicească a fost sistată și de la fondurile Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

like facebookL-am sunat pe domnul ministru să îl informez despre situația de la Sanatoriul Podriga. Maxim 20 de pacienți de la sanatoriu pot fi mutați în altă parte, restul rămân pe drumuri. I-am comunicat că doamna Tudorache (nr. Silvana Tudorache-director DSP) a refuzat să vină la Comisia de dialog social. A rămas ca dumnealui să găsească o soluție”, a declarat Nechifor.

Prefectul spune că deși Nova Apaserv a instalat mai multe bazine cu apă potabilă la Sanatoriul Podriga, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică nu sunt de acord cu acestea.

La nivel local acele bazine cu apă sunt acolo și nu sunt acceptate, chiar dacă apa e potabilă. Sunt bazine cu apă duse de Nova Apaserv, singura condiție este ca cei de la DSP să verifice calitatea apei, numai că probabil nu vor”, a mai spus Dan Nechifor.

Sanatoriul Podriga nu a mai primit autorizație sanitară de funcționare din partea DSP pe motiv că apa nu este potabilă, iar de atunci s-a declanșat un adevărat ”război” în declarații între autoritățile județului și reprezentanții DSP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *