Profesor botoșănean: La cât de puțini s-au înscris la examenul de Bacalaureat, ar trebui ca procentajul de promovare să fie mai mare

elevi bacalaureatUn profesor botoșănean s-a arătat dezamăgit de numărul mare al absolvenților de liceu care nu s-a mai înscris la examenul de Bacalaureat. Iuliana Nacu, profesor la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” a declarat că procentul de promovare ar trebui să fie mai mare anul acesta dat fiind faptul că s-a făcut deja o primă triere a candidaților, iar cei care nu s-au simțit pregătiți nu s-au mai înscris.

like facebookAm înțeles că s-au înscris puțini elevi, inclusiv la competențe, ceea ce este păcat. La cât de puțini s-au înscris la examenul de Bacalaureat, ar trebui să fie procentajul de promovare mai mare. Probabil cei care nu se simt în stare nu s-au înscris. Din păcate și dintre cei care se simt în stare nu s-au înscris. Este vorba în primul rând de migrație. Sunt foarte mulți care pleacă imediat după încheierea anului școlar în străinătate”, a spus Nacu.

Examenul de Bacalaureat a început luni cu probele orale. Un număr de 2.646 de absolvenți de liceu s-au înscris la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2016, dintr-o estimare a Inspectoratului Școlar Județean de 3.300 candidați. Din cei 2.646 de elevi, doar 2.377 vor susține proba orală la limba și literatura română.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *